Dataetik med experten Pernille Tranberg!

Vi är glada att kunna presentera ännu en Keynote-talare, som kommer ge viktiga insikter och råd kring dataetik.

Pernille Tranberg är konsult och rådgivare i dataetik och är internationellt erkänd inom området. Pernille hjälper regelbundet företag, myndigheter och organisationer att sätta strategier och utvärdera den etiska hanteringen av persondata. Hon medverkar ofta i press och media som expert, och hon har bland annat skrivit flera böcker inom ämnet, senast DataEthics – The new Competitive Advantage.Pernille har även varit med och grundat den Europeiska ”thinkdotank DataEthics och är involverad i Londonbaserade organisationen CitizenTrust, som verkar för en demokratisk webb. Hon har även utvecklat privacykompasset.dk för the Danish Business Authority för att hjälpa danska företag att ta fram integritetspolicys samt hur man följer de data och personuppgiftslagar som finns.

Pernille är dessutom en internationellt erkänd talare och har bland annat talat om Digitalt självförsvar på TEDxOXFORD (se video),2012, South By South West 2013, för the Dutch big bank, 2014 och upprepade tillfällen för Save The Children network, 2016 samt flera andra framstående kongresser och event.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *