Spännande forskningsprojekt i Stockholms stads monter C:42

I forskningsprojektet Smart Energy City kan 150 familjer i Norra Djurgårdsstaden, i realtid se och styra sin energianvändning. Målet är att finna lösningar som gör det möjligt att använda el, vatten och värme på ett smartare sätt. Tvättmaskinen kan exempelvis ställas in för att köras när klimatpåverkan eller priset är lägre. Blir det någon skillnad om hushållen får sin konsumtion visualiserad som C02 -utsläpp eller i pengar? I Grow Smarter pågår ett liknande projekt, i det fallet med 54 lägenheter.

 

Stockholms stad testar dessutom under hösten en kommunikationsrobot för elever som av olika anledningar inte kan delta i undervisningen på plats. Roboten styrs av eleven via telefon eller surfplatta – den är öron, ögon och mun i klassrummet.

 

 

 

 

 

Detta är några av flera spännande projekt för att Stockholm ska bli världens smartaste stad 2040. Välkommen till Stockholms stads monter C:42 och var del av processen. Där träffar du experter från Norra Djurgårdsstaden och GrowSmarter, Stokab, Avdelningen för digital utveckling och Urban ICT Arena. Men också ett antal samarbetspartners som berättar om olika utvecklingsprojekt tillsammans med staden.


Stockholms stad medverkar som utställare och partner på Smarta städer 2017.

Läs mer här 


 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *