IoT Sweden

IoT Sweden

Monternummer: D:05

Om IoT SWEDEN och SIGFOX

IoT Sweden är en svensk nätverksoperatör för Internet of Things som med hjälp av Sigfoxs kommunikationslösning bygger och driver ett rikstäckande nätverk i Sverige för anslutning av fysiska objekt till internet.

Om Sigfox

Sigfox är världsledande inom globala kommunikationslösningar för Internet of Things. Företagets lösningar visar på ett nytt och revolutionerande tillvägagångssätt för kommunikation mellan olika objekt och molnet. Sigfoxs programvara lyssnar och fångar in särskilt formaterade radiomeddelanden från hela världen med något så enkelt som ett silikonchip av samma typ du kan hitta i din egen fjärrkontroll. Den unika Sigfox-lösningen gör det möjligt för saker att konsumera så lite energi att batterier snart kommer att vara överflödiga och energiutvinnande lösningar kommer att driva dataöverföringen.

Sigfox nätverk finns nu i 52 länder, med mål att nå 60 länder under 2018, och täcker för närvarande 949 miljoner människor. Miljoner uppkopplade föremål finns redan registrerade i Sigfoxs nätverk över hela världen och gör det möjligt för företag att snabba på sin digitala omvandling, utveckla nya tjänster och skapa nya affärsmöjligheter.

Företaget grundades 2010 av entreprenörerna Ludovic Le Moan och Christophe Fourtet och har sitt huvudkontor i Labège nära Toulouse – Frankrikes “IoT Valley”. För mer information gå till www.sigfox.com.

Läs mer på: https://www.sigfox.com/en/news/sigfox-revolutionizes-asset-tracking-bubbles

https://zabbix.iotsweden.net/marketing/Sigfox%20Solution%20book%202.0.pdf