DIGITALISERING FÖR KRÄSNA MEDBORGARE OCH SOCIAL GEMENSKAP

Under de senaste åren har vi människor snabbt vant oss vid att allt går snabbt och smidigt. Som en konsekvens ställer vi som medborgare nu också allt högre krav på att de samhällsfunktioner vi kommer i kontakt med ska fungera lika bra. Just nu står dessutom många av våra städer inför olika typer av utmaningar som exempelvis belastning på trafiksystem, digitalt utanförskap och en åldrande befolkning. Digitaliseringen gör det möjlighet att implementera lösningar som förenklar samtidigt som resursförbrukningen minskar. Det innebär att det inte längre är en fråga om att digitalisera, utan hur man bäst prioriterar digitaliseringsresan för att bygga hållbara samhällen.

När vi på Telia frågade människor som bor i Sverige vilka tjänster de önskar vore smartare toppas listan av hälsa och sjukvården, säkerhet och trygghet samt kollektivtrafiken. En relativt enkel tjänst, som en elektronisk påminnelse om att ta sin medicin, kan höja kvalitén på vården. Smarta busshållplatser kan effektivisera av- och påstigningar samt minska energiförbrukningen.

Kom och träffa oss på Telia på Smarta städer 2018 så delar vi med oss av vilka möjligheter som finns för att bygga en smart och hållbar stad – oavsett om ni är precis i början av resan eller kommit en bra bit på väg.


Telia är Guldsponsor på Smarta städer 2018!

Läs mer om Telia här 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *